Rotterdam United 1 – VOB 1 1-2

VOB uiterst moeizaam langs Rotterdam United

Vandaag wilden de jongens van VOB hun laatste eer bewijzen aan oud trainer Jim Raaijmakers (seizoen 2015 – 2016) die op 19 april zijn laatste adem heeft uitgeblazen. Hij heeft de strijd tegen een langdurige ziekte verloren. VOB wenst de nabestaanden, familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke periode. Wedstrijd begon hierdoor voorafgaand met een minuut stilte. VOB wilde koste wat het kost een overwinning aan hem opdragen.

We wisten dat het vandaag lastig zou worden want VOB hier nog nooit gewonnen en met de tropische temperaturen op het al zo hete kunstgras. VOB was genoodzaakt in een iets andere opstelling aan te vangen. Zo ook waren Leroy Michielsen en Vincent Sparreboom twijfelgevallen die juist de warming up zouden gebruiken om hun inzetbaarheid vandaag te toetsen. Laatstgenoemde kon gelukkig wel meespelen maar Leroy Michielsen door een vorige week opgelopen enkelblessure niet. Boers nam plek van Michielsen op het middenveld over. VOB begon sterk aan de wedstrijd en had al snel door waar vandaag de winst te behalen viel. Op de flanken lag telkens heel veel ruimte waardoor Hoogeveen op rechts maar voornamelijk Jager op links meerdere malen gevaarlijk door konden komen. VOB wilde het vandaag kort houden en zoeken naar de voetballende oplossing, mede hierdoor hadden we ook het betere van het spel. Rotterdam United daarentegen zochten vaak juist de lange bal maar daar hadden de VOB verdedigers weinig moeite mee. VOB drong steeds meer aan tot het maken van de openingstreffer maar door een onoplettendheidje achterin was het na 10 minuten spelen juist Rotterdam United die via een hoekschop de 1-0 liet aansteken. Gelukkig niet veel later was het door goed opkomen van linksachter de Hoog met een pass op Sparreboom die op zijn beurt Jager weer weg kon steken en Jager was het die op inzet en doorzettingsvermogen de 1 – 1 kon binnenschieten. Na de tussentijdse drinkpauze was het Leon Lommerse met een wonderschone voorzet op Sparreboom maar de spits had het vizier niet op scherp en kopte de bal via zijn hoofd/schouder naast. Dit had de 1-2 moeten zijn maar we nu dus met een gelijkspel gingen rusten.

2de helft eenzelfde spelbeeld, VOB begon wederom sterk. Binnen 10 minuten was het na een vlotte aanval Pascal Lommerse die met een geweldige steekpass Jager alleen op de doelman zette, Jager op zijn beurt knap de Keeper omspeelde en de bal zelfs over de doellijn kon lopen, 1-2 VOB. In navolgende fase verzuimde VOB om de voorsprong te vergroten. Het was vleugelaanvaller Hoogeveen die een mooie aanval over meerdere schijven op een haar na niet doeltreffend kon afronden omdat zijn knap gedrukte schot op de lat uiteen spatte. Ook Sparreboom kon voorsprong niet vergroten uit een prima voorzet van Pascal Lommerse. Even later werd Hoogeveen gewisseld door Randell Pedro. Pedro werd bijna direct de diepte ingestuurd maar die bal was net te zacht waardoor R. United verdediger nog kans zag om Pedro nog net voor het strafschopgebied onregelementair naar de grond te werken.
Door de minimale voorsprong maakte VOB het zichzelf nog knap lastig. Want het was R. United die zelfs wat kansen mocht laten noteren. Gelukkig was Nijman goed bij de les want hield keurig zijn doel schoon in de 2de helft. VOB mag overigens van geluk spreken dat vlaggenist John van der Lee ook scherp was want hij kon de scheidsrechter overtuigen een R. United doelpunt af te keuren door een speler die bij de 2de paal in buitenspel positie stond en de bal terugkopte naar een medespeler die voor de 2-2 leek te zorgen. In 2de helft werd nog 2 keer gewisseld, Roy Pons voor moegestreden Jordy Dekker en Ouwendijk voor lichtgeblesseerde Jager. Wedstrijd werd op het tandvlees uitgespeeld naar een verdiende 1-2 overwinning. Helaas hebben we niet kunnen inlopen op Maense en PPSC maar het gat met Hermes wel kunnen vergroten naar 4 punten. Volgende wedstrijd speelt VOB pas weer op 11 mei thuis tegen Overmaas.

Opstelling:
Nijman, de Hoog, Smit, L. Lommerse, Pronk, Boers, Dekker (R. Pons), P.Lommerse, Hoogeveen (Pedro), Sparreboom, Jager (Ouwendijk)