VOB 1 – GLZ Delfshaven 1 11-0

VOB met monsterscore gemakkelijk langs GLZ Delfshaven

VOB wilde zich maar al te graag revancheren van de geleden nederlaag tegen Spartaan 20. VOB was zich er vandaag wel degelijk van bewust dat ze deze wedstrijd niet weer moesten onderschatten want het was juist tegen VOB waar de jongens van GLZ eerder dit seizoen hun eerste punt binnen wisten te halen. GLZ wist verder nog één keer te winnen van Egelantier Boys waardoor ze nu met 4 punten de rode lantaarn drager zijn.

VOB begon goed aan de wedstrijd, het was bijna meteen raak na een vloeiende aanval over alle 3 de schijven van de VOB voorwaartsen, het was Sparreboom die de rappe Hellement op links wegstak en Hellement met zijn snelheid de achterlijn zocht en de bal goed hard voor gaf tot bij de 2de paal, Jager schoot in uiterste poging glijdend de bal binnen maar bal kon nog net van de lijn worden gered door een GLZ verdediger.
Uit de verkregen hoekschop was het wel raak, het was Jager die de loopactie van Sparreboom naar de 1ste paal op waarde inschatte want halfhoge voorzet werd middels zogenaamde dropshot met binnenkant voet knap binnen gewerkt, 1-0 in 3de minuut. VOB wilde meer maar zou ook moeten uitkijken voor een aantal zeer behendige pleintjesvoetballende GLZ spelers. Na een kwartier spelen was het na een vlot en kort combinatie spel uiteindelijk Pascal die op zijn beurt de meeopgekomen centrale verdediger Smit vond op rand van de zestienmeter die de bal als een echte spits (zoals in ze jeugdjaren bij AVS) vrijmaakte en de bal hard en onhoudbaar binnenschoot in de lange hoek, 2 – 0. Niet veel later was het Jager nu vanaf links naar binnensnijdend die weer die duvelse meeopgekomen en vrijstaande Smit vond In de zestienmeter, ditmaal schoot hij met zijn chololade been de bal knap onder de doelman van GLZ door, 3-0. Het verzet van GLZ was hiermee gebroken. De 4-0 viel doordat Jager de bal meekreeg van spits Sparreboom en de gehele GLZ defensie zijn hakken liet zien en ook de doelman kansloos liet. Net voor rust was het Pascal zelf die een penalty versierde en dit buitenkansje niet onbenut liet. Hij behoudt hiermee zijn 100% score en de 5 – 0 ruststand was een feit.

2de helft van start in een ongewijzigde opstelling maar al snel moest VOB haar eerste wissel inbrengen door een opgelopen hamstring blessure van Sparreboom. Roy Pons was zijn vervanger, waardoor Pronk van rechtsachter naar rechtsvoor werd doorgeschoven en Jager naar de spits positie werd verwezen. Dit bleek al snel een goede omzetting want het was Pronk die op de rechterkant werd weggestuurd en met een ietwat harde/hoge voorzet op het hoofd van Jager die voor de 6 – 0 kon zorgen. In daaropvolgende fase volgde een legio aan kansen voor meerdere spelers van VOB maar troffen helaas geen van alle doel. Score had mede hierdoor vele malen hoger kunnen/moeten uitvallen. Pascal had vizier gelukkig nog wel op scherp want hij was het die vanuit een mooie aanval vanaf rechts die de 7 – 0 kon binnenschieten vanuit een voorzet van Pronk en slimme overstap van Jordy Dekker. Hellement en Dekker werden uit voorzorg en door opgelopen blessures vroegtijdig naar de kant gehaald voor achtereenvolgend Kevin Boers en Kim Ouwendijk. Een GLZ speler werd in even later met zijn 2de gele kaart van het veld gestuurd, dit ging echter niet van harte maar de jonge en goed leidende scheidsrechter kreeg het toch voor elkaar zonder de wedstrijd te hoeven staken het spel te vervolgen. GLZ geloofde het wel en speelde wedstrijd met minimale inzet verder schaamteloos uit. Smit wilde door het numerieke veldoverwicht op zoek naar zijn al dan niet over 2 helften verworven hattrick. Zo gezegd zo gedaan want het was Smit die door Pascal werd gevonden en voor de 8 – 0 kon zorgen. Later was het Davey die eerder niet doeltreffend kon uithalen maar nu wel met een assist Jager vrijzette voor de goal die op zijn beurt de 9 – 0 liet aantekenen. Smit zorgde voor het slotakkoord met zijn 4de doelpunt, assist Jager en 5de doelpunt, assist Leon Lommerse voor abnormale eindstand van 11 – 0. Smit met 5 doelpunten man of the match. Het kan toch niet zo zijn dat Smit volgend jaar stopt met selectievoetbal. Hierbij dus de vraag aan onze aanvoerder Smit er nog één jaar aan vast te plakken. Want we zien allemaal dat het plezier er nog steeds van afspat tijdens de trainingen en met wedstrijden zoals vandaag.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Rotterdam United, VOB behoudt mogelijk met puntverlies van Maense of PPSC nog zicht op de na-competitie maar dan moeten de resterende wedstrijden allemaal winnend worden afgesloten.

Opstelling:
Nijman, De Hoog, Smit, L. Lommerse, Pronk, Michielsen, Dekker (Ouwendijk), P. Lommerse, Hellement (Boers), Sparreboom (R. Pons) en Jager