VOB 1 – HermesDVS 1 3-3

VOB knokt zich knap terug naar gelijkspel tegen Hermes DVS

De mannen van VOB waren er vandaag extra op gebrand een goed resultaat neer te zetten tegen de nieuwe club van het scheidende trainersduo Noort en van der Beek.

Niemand hield er overigens rekening mee dat wedstrijd na de aanhoudende regenval van de afgelopen periode door zou gaan. Zaterdagochtend rond 8uur zag het hier ook helemaal niet naar uit want het veld en het doelgebied waren onbespeelbaar door hevige plasvorming.

Bepaalde mannen van het 1ste elftal (later apart benoemd) en veldmeester Jaap Michielsen dachten daar toch echt anders over. Mickey Nijman al vroeg naar de bouwmarkt voor een aantal zakken zand en tezamen met de mannen Leon Lommerse, Vincent Sparreboom, Jordy Smit, en Pascal Lommerse met een spitvork of schop in de hand om het veld alsnog speelklaar te krijgen. We hadden er vooraf een zwaar hoofd in maar uiteindelijk verdienen deze mannen alle credits want de wedstrijd kon op een verantwoorde manier toch gespeeld worden. Het was alleen wel hopen dat zij hun kruit al niet verschoten hadden door al het zwaar verzette werk.

Gelukkig won (C) Smit weer de tos zodat we net als vorige week gesterkt door de wind in de rug mochten starten. In het begin was het aftasten van beide kanten. Hermes DVS, een goed voetballende ploeg, begon sterker aan de wedstrijd. Zo was er al binnen paar minuten een schot van de rechter flankspeler waar Nijman gelukkig niet handelend behoefde op te treden maar de bal nog wel de bovenkant van de lat toucheerde.
Na ongeveer een kwartier spelen was het nota bene wisselspeler Kim Ouwendijk die de bal pijlsnel buiten het veld kon oppikken en direct aan Leon Lommerse gaf, Leon zocht met zijn zo kenmerkende lange inworp naar spits Sparreboom die op zijn beurt kon doorkoppen maar helaas niet tot bij een medespeler, toch kon Pascal Lommerse de afvallende bal veroveren en met een knappe steekpass Jager vrij zetten voor de goal. Aan Jager zijn dit soort kansen normaal gesproken wel besteed zo ook vandaag want hij schoot de bal snoeihard en onhoudbaar achter doelman van Hermes tegen de touwen, 1-0 VOB. Hermes had eerste helft meer balbezit en VOB juist de betere kansen. Na een paar gevaarlijke achtereenvolgende aanvallen via Dekker en Jager kon VOB de marge niet verdubbelen. Na half uur spelen scoorde Hermes uit een een snelle counter de 1-1. Niet veel later ging de verder uitstekend fluitende leidsman opzichtig in de fout door een op zekere achterbal voor VOB aan te merken als een hoekschop voor Hermes DVS. Je raad het natuurlijk al, deze hoekschop kon niet goed worden verwerkt door VOB waardoor de bal in één keer panklaar recht voor de voeten kwam voor de spits van Hermes, die uiteraard niet aarzelde en de bal van dichtbij binnen schoot, 1 – 2 Hermes DVS en tevens de ruststand.

2de helft begon VOB niet scherp aan de wedstrijd waardoor Hermes DVS al binnen 5 minuten ook hun 3de treffer mocht maken. 1 – 3. VOB zou uit een ander vaatje moeten tappen mochten ze hier alsnog een resultaat willen behalen. Want was dat werk om het veld speelklaar te krijgen dan allemaal voor niets geweest mochten ze gedacht hebben. We wilden wat forceren dus onze troef werd ingezet, Leon Lommerse werd vanuit achteruit doorgestuurd om de aanval te versterken en er volgde een dubbele wissel. Hellement voor Hoogeveen en Pronk voor Zwaan. Leon Lommerse was telkens maal gevaarlijk en in één van zijn eerste acties zette hij goed door tot in de zestienmeter, stuurde een aantal Hermes verdedigers het bos in, behield overzicht en vond op zijn beurt de vrije Jager bij de 2de paal die zijn 2de goal van de middag op het bord zetten. 2-3 met nog een kwartier op de klok. Hermes had zichtbaar moeite met het optimistische spel van VOB. Hermes moest het in slotfase zelfs nog stellen zonder hun aanvoerder want deze pakte door het wegtrappen van de bal zijn 2de gele kaart. VOB zette nog eenmaal alles op alles om hier vanmiddag niet te hoeven verliezen, zo geschiedde want door een knappe snelle combinatie door het midden van de verdediging werd Pascal pootje gelicht waardoor scheidrechter niets anders kon doen dan te fluiten voor een penalty. Pascal zelf, verzilverde deze strafschop uiterst bekwaam en behield hiermee naar mijn weten nog zijn 100 % raak status, 3 – 3. In de dying-seconds had Leon Lommerse nog zelfs bijna de 4 – 3 op zijn pantoffel maar deze kreeg de bal niet lekker mee zodat hij uiteindelijk niet doeltreffend kon afronden. Al met al een zeer boeiende wedstrijd voor de neutrale kijker. Volgende week speelt VOB de uitwedstrijd tegen Spartaan 20. We zullen uiteindelijk ons uiterste best willen doen voor een plek in de top 4 die mogelijk recht geeft op een plek in de nacompetitie.

Opstelling:
Nijman, L. Lommerse, Zwaan (Pronk), Smit, de Hoog, Michielsen, Dekker, P. Lommerse, Hoogeveen (Hellement), Sparreboom en Jager