Egelantier Boys 1 – VOB 1 0-4

VOB uiteindelijk vrij gemakkelijk langs de Egelantier Boys

Ondanks de afwezige gebroeders Lommerse, Kim Ouwendijk en de geschorste Leroy Michielsen hebben de mannen van Rene Noort zich eindelijk gerevancheerd van de 3 nederlagen op rij. Dit mede door de welkome versterkingen Kevin Schenk en Ian Zwaan uit het 2de elftal.

De van een kater herstellende aanvoerder Smit kon weer eens de tos winnen waardoor VOB de 1ste helft gesterkt door de wind in de rug mocht proberen dit voordeel uit te buiten.
VOB begon echter matig aan de wedstrijd waardoor E.B. binnen paar minuten al een levensgrote kans kon noteren maar gelukkig was doelman Nijman wel bij de les om inzet van dichtbij te pareren. VOB probeerde zelf met een aantal afstandschoten een voorsprong te creëren maar geen van deze schoten troffen doel. VOB werd sterker en kon alleen gevaarlijk worden vanuit dode spelsituaties. Vanuit een vrije trap door Jager vanaf rechts genomen kwam de bal bij Sparreboom die de bal knap kon inkoppen maar de bal belande op de binnenkant van de linker paal waardoor bal tergend langzaam de doellijn niet passerend tot aan de rechter achterlijn kwam, deze bal kon opgepikt en binnengebouden worden door Jager die de bal weer inslingerde naar de meeopgekomen Smit, deze bleef kalm en schoof de bal knap onder de E.B. doelman door. 0 – 1 voor VOB. Even later was Hellement met een ziedend schot op buitenkant van de kruising nog dicht bij een doelpunt. In blessuretijd 1ste helft was het wederom Jager met een voorzet op Sparreboom die ook nu weer op identieke wijze de bal op de paal kopte maar nu leek de bal wel via de paal terug te komen bij de spits maar net toen hij wilde binnenwerken werd hij met handen en voeten tegengewerkt waardoor een gegeven pingel hier echt op zijn plaats had geweest. De leidsman gaf echter aan dat eerder E.B. geen strafschop kreeg en daardoor VOB nu ook niet.

2de helft was VOB van plan om de score zo snel als mogelijk uit te breiden om zodoende het verzet van de E.B. te breken want een onoplettendheidje achterin is snel gemaakt. Zo was het Nijman die een terugspeel bijna verkeerd beoordeelde maar nog net op tijd was.
Na ongeveer 10 min spelen waren het 23 man die volle vaart aanzette voor het bereiken van een veilige zone in kleedkamer of kantine omdat leidsman de wedstrijd tijdelijk heeft moeten staken door tijdens storm neerdalende hagelstenen zo groot als knikkers. Na extra rust periode bleek wel dat het goed was om het veld te hebben geruimd omdat dug-out van de gastheren zelfs omver was gewaaid. Al snel na het hervatten van de wedstrijd was het Jager die met een actie over rechts zijn schot via de keeper op de lat zag belanden, de terugkomende bal werd nu wel (driemaal is scheepsrecht)binnen gekopt door Sparreboom. 0 – 2 VOB. Even later was het Boers met een goede onderschepping op het middenveld waardoor Dekker de bal overnam en met een echte Zidane actie de bal vrij maakte om de bal aan Hellement te geven. Hellement zocht op zijn beurt met een steekpass spits Sparreboom en deze werd vervolgens pootje gehaakt door een E.B. verdediger waardoor scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Dit buitenkansje dacht Jager gemakkelijk te kunnen verzilveren, dat lukte weliswaar niet in één keer want bal werd in 1ste instantie gestopt door de keeper, in 2de instantie was Jager er wel als de kippen bij om de bevrijdende 0 – 3 binnen te schieten (zie video, gemaakt door assistentje). Hoogeveen voor de sterkspelende Schenk was de eerste wissel die werd toegepast. Hoogeveen viel sterk in en was bij meerdere aanvallen direct betrokken. Pedro mocht zijn maatje Hellement in de aanval aflossen, hij was met zijn 1ste balcontact bijna direct trefzeker maar zag zijn schot helaas in het zijnet belanden. Sparreboom werd vervangen door Koelhof voor meer snelheid voorin. Dit wierp ook direct zijn vruchten af want het was Koelhof die zelf kon onderscheppen op het middenveld en de verdedigers van E.B. zijn hielen liet zien, goed overzicht behield en prima de meeopgekomen Dekker kon bedienen, die de 0 – 4 eindstand liet noteren. Verder de complimenten aan de gehele ploeg en in het bijzonder aan Ian Zwaan die dit niveau net als Schenk makkelijk aan kunnen.

Opstelling:
Nijman, Pronk, Zwaan, Smit, de Hoog, Dekker, Boers, Schenk (Hoogeveen), Jager, Sparreboom (Koelhof) en Hellement (Pedro)