VOB 1 – PPSC 1 2-3

VOB krijgt deksel op de neus in thuiswedstrijd tegen PPSC

Het was een schitterende dag voor een leuke pot voetbal tussen de nummer 3, PPSC en nummer 4, VOB. PPSC met één wedstrijd meer zou op 4 punten voorsprong kunnen komen. VOB zou de 3de plek over kunnen nemen en zou met winst op Spartaan 20 in het restant op 2 maart (12 minuten, 2- 0 voorsprong) PPSC op 5 punten kunnen zetten. Dus een wedstrijd op het scherpst van de snede. Historie wijst uit dat het op voorhand een spannende wedstrijd zou worden en niets was minder waar.

VOB kon aanvoerder Smit gelukkig weer verwelkomen. Zo ook mochten Koelhof, Pronk en Sparreboom hun opwachting maken in de basis.
De wedstrijd begon aftastend vanuit beide kanten. Het was VOB die al snel het gevoel kreeg vandaag niet veel mee te zullen krijgen van de scheidsrechter, aanleiding hiervan een aantal discutabele momenten waarin voornamelijk spits Jager steeds benadeeld leek te worden. Concreetste voorbeeld was een actie op het middenveld waarin Jager bijna werd onthoofd maar de leidsman de vrije trap toch aan PPSC gaf. Het is dan moeilijk voor de spelers van VOB om hier niet op te reageren. Tijdens zo’n reactie naar de leidsman kreeg Jager al snel een gele kaart gepresenteerd. De verdedigers van VOB waren de aanvallers van PPSC de gehele 1ste helft de baas. Verdedigers PPSC Hadden aan de andere kant wel hun handen vol aan de 3 voorwaartsen van VOB. Op bijna kwartier spelen door een goede onderschepping door Michielsen op het middenveld kwam de bal bij Koelhof die vervolgens Jager in stelling bracht met een afgemeten steekpass. Jager die op zijn beurt ijzig koel bleef en de bal knap onder de doelman doorschoot. 1- 0 VOB. 10 minuten later was het Sparreboom die een ingooi in de zestien mocht ontvangen, goed aannam en de bal in de lucht goed af hield tussen de PPSC verdedigers, toen hij bal wilde klaar maken voor afronding werd hij onregelementair afgestopt resulterend in een zekere strafschop. Dit buitenkansje mocht net als vorige week worden verzilverd door P. Lommerse, hij schoot bal door het midden eenvoudig binnen. 2- 0 VOB. Naar het einde van de 1ste helft was VOB nog aantal keer gevaarlijk.
Zo mocht Koelhof na een lange bal van Nijman vrij door op de doelman PPSC maar helaas kon hij niet doeltreffend afronden. Ook uit meerdere vrij trappen rond het zestienmetergebied haalde VOB geen enkel resultaat. Meeopgekomen linksachter de Hoog werd nog één keer goed in stelling gebracht door goed door koppen van spits Sparreboom maar deze aanval vond echter geen doorgang wegens onterecht afvlaggen van de lijnrechter. Ruststand 2 – 0.

VOB werd in de rust door trainer op het hart gedrukt dat ze scherp moesten blijven en dat PPSC waarschijnlijk in 1ste kwartier van 2de helft de aansluitingstreffer wilden forceren. In de 51ste minuut was het Michielsen die in een aanval voor VOB geblesseerd op het veld bleef liggen. In de tegenaanval dacht iedereen (later bleek alleen dus VOB) dat PPSC zo sportief was om de bal bij de middenlijn buiten te schieten. Helaas was dit niet het geval want PPSC werd voornamelijk door PPSC-staf gesommeerd om de aanval toch door te zetten. VOB formatie door dit besluit allemaal uit positie, nummer 7 van PPSC kon hierdoor vrij binnenschieten, 2-1.
VOB hierdoor logischerwijs gefrustreerd. Het was Smit die zijn frustratie in een vervolgactie niet te baas was en kreeg terecht de gele kaart gepresenteerd voor een overtreding op een PPSC aanvaller, helaas was wel dat hij in 1ste helft met een correcte tackel op de bal al een onterechte geld kaart had gekregen waardoor hij nu met rood het veld uit moest ruimen. VOB maakt het zich hierdoor onnodig moeilijk en PPSC werd gesterkt in het doordrukken tot een goed resultaat. Nog binnen het kwartier was het PPSC die al op gelijke hoogte kwam door een fraaie actie van de nr 7 van PPSC, hij zag zijn afstandsschot via de vingertoppen van Nijman in de linker kruising belanden. 2-2. Eerder was het het nog Nijman die een vrije trap van die zelfde nummer 7 nog wel uit de kruising kon halen met een fabelachtige redding. VOB had het moeilijk maar creëerde nog wel 2 kansen via Koelhof en Sparreboom maar beide kansen troffen geen doel. Om de organisatie achterin en op middenveld te corrigeren werd Koelhof vervangen door Boers en later werd Sparreboom ook nog vervangen door Stephen Hellement. PPSC kwam kwam zelfs vanuit een snelle counter zo’n 10 minuten voor tijd op een 2 – 3 voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd was de gifbeker nog niet leeg want door aanhoudende kritiek op de Leidsman mocht Jager ook voortijdig de kleedkamer opzoeken met zijn 2de gele kaart. Uiteindelijk was scheidsrechter niet heel consequent want waar hij wel geel trok voor soortgelijke overtredingen voor VOB gaf hij meerdere keren niets aan PPSC. Resulterend in 7 gele kaarten waarvan 2 dubbele aan Smit en Jager en aan beide gebroeders Lommerse en Michielsen en maar 2 aan PPSC.
Net voor einde reguliere speeltijd was het Hellement die een 100% strafschop werd ontnomen, hij was het namelijk die op snelheid tijdens een knappe actie binnen het strafschopgebied werd neergelegd maar de zoveel benoemde leidsman zag er niets in waardoor wedstrijd eindigde in een nederlaag voor VOB.

volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Victoria 04.

Opstelling:
Nijman, De Hoog, Smit, L. Lommerse, Pronk, Michielsen, Dekker, P. Lommerse, Koelhof (Boers), Sparreboom (Hellement), Jager