Maense 1 – VOB 1 4-1

VOB lijdt eerste nederlaag tegen Maense

Eerder dit seizoen in de openingswedstrijd van de competitie wist VOB de mannen van Maense nog met 3 – 0 te verslaan. Iedereen wist dat dit vandaag niet zo maar zou lukken wetende dat VOB het hier altijd lastig heeft en ook telkens de weersomstandigheden niet bepaald mee zitten. Vandaag was het de stormachtige wind over het open sportcomplex Vreelust die de speelomstandigheden voor beide ploegen erg lastig maakte.
VOB die het vandaag moest stellen zonder rots in de branding (C) Jordy Smit want die heeft zich op laatste moment moeten afmelden ivm een net voor het weekend opgelopen hardnekkige griep. Zijn plaats achterin kon gelukkig worden overgenomen door Leroy Michielsen.

Wedstrijd begon mede namens de straffe wind erg onwennig. Het was Maense dat al na 3 minuten op voorsprong kwam. Jona dacht een gemakkelijk bal terug te spelen op Nijman, ware het niet dat bal door de harde tegenwind zodanig werd afgeremd dat de spits van Maense tussen beide kon komen en deze Nijman wilde omspelen, helaas was er minimaal contact tussen keeper en de spits, de spits ging hierdoor erg gewillig naar de grond resulterend in een strafschop en een gele prent voor Nijman. Strafschop werd verder onhoudbaar binnen geschoten 1 – 0 Maense. VOB rechtte haar rug en trok ten strijde, amper 5 min later volgde er een toegekende strafschop aan VOB door een onregelementaire afstopping op Jager. Deze penalty werd feilloos binnengeschoten door Pascal Lommerse, 1 – 1. Wedstrijd leek meer in evenwicht te komen met kansen over en weer. Het was Maense na een kwartier spelen die een 1 op 1 kans niet kon verzilveren, Jager die direct in de tegenaanval met een mooie aanname en idem volley de Maense keeper dacht te verschalken maar de bal vloog rakelings over het doel. Na een half uur spelen mocht Maense weer een dot van een kans noteren maar ook deze kans liet men onbenut want bal werd hard tegen de paal geschoten. Toch na enig aandringen en het betere veldspel was het Maense die in de 35ste minuut de 2 – 1 mocht aantekenen. Dit was tevens de ruststand.

2de helft zou VOB er meer strijdlust tegenover moeten stellen om er vandaag nog een goed resultaat uit te slepen. Het was al snel rechtsbuiten Hoogeveen die zijn verwoestende schot op de buitenkant van de rechter kruising uiteen zag spatten. Helaas was het aan de andere kant wel weer raak voor Maense, 3 – 1, Nijman werd verrast door een verdekt schot vanaf rechts. Rene Noort dacht met een iets andere opstelling, 4-3-3 naar 4-4-2 en een wissel. Sparreboom voor rechtsbuiten Hoogeveen voor wat meer gevaar te kunnen stichten. Sparreboom met tevens zijn allereerste minuten dit seizoen na een slepende kuitblessure. Dit leek overigens te lukken want het was Sparreboom die de bal met het hoofd kon verlengen naar Michael Jager en die werd net buiten de zestien naar de grond gewerkt. Het was Jager die dacht de vrije trap met rechts binnen te kunnen krullen maar het was een hand van één van de Maense verdedigers die dit voorkwam met wederom een strafschop als gevolg. Pascal Lommerse liet door zijn bijgelovigheid ( nooit 2 keer een penalty nemen in 1 wedstrijd) de penalty aan Jager. Helaas voor ons en de wedstrijd kon Jager dit buitenkansje niet verzilveren want de keeper van Maense kon de zwak ingeschoten bal keren uit zijn doel. Mocht het wel 2 – 3 zijn geworden dan had ik het vervolg van de wedstrijd nog wel een keer willen zien. Er volgden nog 2 wissels, Alex Koelhof voor Jonathan en Kim Ouwendijk voor Davey de Hoog. In een alles of niets poging om nog een resultaat neer te zetten was het Nijman die nog meerdere keren knap redding kon brengen maar op de laatste counter van Maense had hij ook geen antwoord meer waardoor verdiende overwinning Maense 4 – 1 en eerste nederlaag VOB in deze competitie een feit is. Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen PPSC die door winst vandaag met weliswaar 1 wedstrijd meer over VOB zijn heen gegaan.

Opstelling:
Nijman, Jonathan (Koelhof) , L. Lommerse, Michielsen, de Hoog (Ouwendijk), Boers, P. Lommerse, Dekker, Pedro, Jager, Hoogeveen (Sparreboom)