VOB 1 – SVV 1 2-0

VOB eenvoudig langs SVV

Op deze koude, regenachtige zaterdag kreeg VOB nummer 12 SVV op bezoek. De uitwedstrijd werd na een goede eerste en een slechte tweede helft uiteindelijk een 4-2 overwinning voor VOB. Met tot nu toe 7 overwinningen, 4 gelijke spelen en nog 8min te spelen tegen Spartaan’20 (2-0 voorsprong) is het vlaggenschip nog steeds ongeslagen.

Vandaag 1 wijziging in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen Spartaan’20. Na lang blessureleed begon Stephan Pronk in de basis op de rechtsbuiten positie. Dit ging ten koste van Randall Pedro.

Het begin van de wedstrijd was wat aftastend van beide kanten. Wel viel er al een snelle gele kaart te noteren voor de nummer 10 van SVV. Die naar zijn mening vond dat Jager de bal te lang vast hield na een fluitsignaal van de scheidsrechter en hierop besloot een duw te geven. De goed leidende scheids bestrafte dit met geel. Dit gebeurde ook nog in de laatste minuut waarbij De Hoog een onnodige kaart incasseerde voor een duw aan de tegenstander. Tussen deze 2 gele kaarten was het overigens een zeer sportieve wedstrijd.

De eerste kansjes vielen te noteren voor VOB, waarbij de eerste 100% kans meteen raak was. Pronk werd op rechts weggestuurd door Smit en leverde een perfecte voorzet af op de inglijdende Koelhof. Deze kon na ze rentree zijn eerste treffer noteren. In de fase hierop kreeg VOB nog een aantal goede mogelijkheden waarbij het laatste stukje precisie ontbrak. In de 30e minuut viel dat toch de 2-0. Een splijtende steekpass van Pascal Lommerse zette Jager alleen voor de doelman van SVV. Deze wist de inzet van Jager echter te keren, maar na goed doorzette van diezelfde Jager kwam de bal bij Koelhof die zo zijn 2e goal van de middag kon binnen tikken.

Voorin kon SVV geen vuist maken, verdedigend had VOB het goed op orde. Tot in de 40e minuut een moment van verslapping op trad en de spits van SVV een niet te missen kans op 5meter van de goal kreeg. Nijman keerde deze echter op vakkundige wijze en voorkwam hiermee net voor rust de aansluitingstreffer van SVV.

De 2e helft werd gestart met 1 wijzing. De licht geblesseerde Volk bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Boers.  Pronk verhuisde met deze wissel naar  rechtsback, Dekker naar rechtsbuiten en Boers kwam op het middenveld te spelen. In de 2e helft bleef VOB op zoek naar de 3-0 en bleef de verdediging eenvoudig overeind tegen de aanvallers  van SVV. Halverwege de 2e helft nog 2 wissels. Ouwendijk voor Pronk en Pedro voor Koelhof.

Over de gehele 2e helft genomen heeft VOB legio kansen gecreëerd om te scoren uit te bouwen. Deze werden echter allemaal om zeep geholpen door onnauwkeurigheid, verkeerde keuzes of werden gekeerd door de goed keepende keeper van SVV.

Opstelling: Nijman; Volk, L. Lommerse, Smit ©, de Hoog; Michielsen, Dekker, P. Lommerse;, Pronk, Jager, Koelhof