VOB 1 – Spartaan’20 1 2-0 (Gestaakt na 82 minuten)

Wedstrijd VOB – Spartaan 20 haalt einde niet.

Het is altijd maar de vraag hoe VOB uit een winterstop komt want vanuit voorgaande jaren is gebleken dat 1ste wedstrijd direct na de winterstop en VOB geen gelukkig huwelijk zijn.

VOB moest het vandaag stellen zonder vaste kracht Bjorn Pons die eerder deze week in oefenwedstrijd tegen zestienhoven geblesseerd raakte aan zijn knie en zonder Stephen Hellement die idem geblesseerd is geraakt aan zijn knie.

Gelukkig is selectie van VOB breed genoeg om dit gemis op te vangen. Zo nam Leon Lommerse de plek rechts centraal achterin over van Pons en hebben we verloren zoon Alex Koelhof weer bij VOB mogen verwelkomen die zich vandaag gelijk mocht laten zien op de rechtsbuiten positie.

VOB ging voortvarend van start en lag Spartaan 20 direct het vuur aan de schenen. Binnen 2 minuten 2 goede kansen gecreëerd maar helaas stond het vizier van de VOB voorwaartsen nog niet op scherp. VOB begon goed aan de wedstrijd en domineerde duidelijk de openingsfase. Spartaan 20 kon maar geen vat krijgen op de rappe aanvallers van VOB. Frivool voetballend en goed combinerend was VOB duidelijk op zoek naar de openingstreffer. In de 18de minuut na meerdere opgelegde kansen was het eindelijk raak. Na een prima actie van Jager die razendsnel over rechts naar binnen sneed en knap de vrijstaande Pascal Lommerse in het zestienmetergebied vond, die op zijn beurt niet twijfelde maar uiterst beheerst de 1-0 binnen schoot. VOB verdient op voorsprong. Nauwelijks anderhalve minuut later was het de spits van Spartaan 20 die hun eerste 100% kans niet kon verzilveren want schoot vanuit de 5meter hoog over het doel van Nijman. VOB bleef op dezelfde voet verder gaan, veel kansen creëren maar helaas ook missen. Spartaan 20 had veel overtredingen nodig om VOB af te stoppen. In de 30ste minuut een overtreding op de Jager en een vrije trap voor VOB, waar Spartaan dacht dat zij de vrij trap mochten nemen wegens klemmen van de bal volgde er een ruzie over de bal, een opstootje tussen de beide nr’s 8 resulterend in 2 gele kaarten eerlijk verdeeld. Maar waar duidelijk de nr 8 van Spartaan niet meer in het gareel gehouden kon worden besloot de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk te staken. Na een afkoelperiode van 10 minuten vervolgde de scheidsrechter het spel. In het laatste deel van de 1ste helft gebeurde geen noemenswaardige dingen meer waardoor ruststand 1 – 0 een feit was.

2de helft begon VOB weer sterk aan de wedstrijd.
In de 52ste minuut wederom VOB die een enorme kans niet kon verzilveren. In de 55ste minuut werd moegestreden Randell Pedro vervangen door Michael La Cruz. Even later een dot van een kans voor Koelhof, hij werd aan de rand van de zestienmeter knap vrijgespeeld maar wist in een één op één actie met de keeper, het doel op een haar na niet te vinden. Na een uur spelen volgde een stevige charge van de Spartaan aanvoerder op VOB middenvelder Jordy Dekker, hij moest daardoor na zijn 2de gele kaart het veld ruimen. Na 75 min moest Leroy Michielsen gedwongen naar de kant door een eerder opgelopen kwetsuur aan zijn neus hij werd vervangen door Kevin Boers. Spartaan 20 kwam met tien man nog wel tot twee knappe kansen maar gelukkig was Nijman beide doelpogingen de baas. In de 82ste minuut na goed doorkomen van de verder prima spelende rechtsachter Jonathan Volk die met een puntgave assist op La Cruz voor de bevrijdende verdiende 2 – 0 mocht zorgen. Helaas kon VOB niet lang nagenieten van de goal want verdediger van Spartaan zocht duidelijk direct de confrontatie met het aanwezige publiek, waardoor er een schermutseling ontstond, gelukkig zonder fysiek geweld. Scheidsrechter zag zich hierdoor weer genoodzaakt om de wedstrijd te staken en verder nog een rode kaart te trekken voor intimiderend gedrag van één van de Spartaan spelers. Een uiterst vervelend uiteinde van de wedstrijd. We zullen moeten afwachten wanneer en of de resterende 8 minuten moeten worden uitgespeeld.

Opstelling:
Nijman, Volk, L. Lommerse, Smit, de Hoog, Michielsen (Boers), Dekker, P. Lommerse, Pedro (La Cruz), Jager, A. Koelhof.