VOB 1 – Rotterdam United 1 1-1

VOB loopt averij op tegen Rotterdam United

Bij een overwinning kon de koppositie worden gepakt omdat huidige koploper VFC niet hoefde te spelen. VOB wederom gesterkt door de trouwe supporters en harde KERN, in volksmond beter bekend als de GROEN WITTE GEKKEN. Zij hadden besloten om vandaag een heuse sfeeractie op touw te zetten ivm laatste thuiswedstrijd in 2018. Nou ik kan je vertellen, dat is zeer zeker gelukt. Tijdens opkomst van de spelers inclusief de 2 mini pupillen van de week River en Senn klonk daar opzwepende muziek uit de speakers, stonden daar rookpotten in de kleuren groen en wit, branden meerdere fakkels en werd er nog een grote knalerwt type cobra 6 afgestoken. Mannen bedankt voor deze geslaagde actie.

VOB startte vandaag in een gewijzigde opstelling, zo mochten we Pascal Lommerse na een absentie van 2 weken weer verwelkomen op het middenveld en Leroy Michielsen zakte een linie en nam de positie van de afwezige Davey de Hoog over. De speelomstandigheden waren vandaag lastig, zo was het koud, hadden we last van aanhoudende miezerregen met een daardoor zacht en glad veld als gevolg. De jongens op het veld moesten zich hier duidelijk op instellen. Wedstrijd begon daardoor rommelig. Het was VOB die in de 4de minuut een dot van een kans mocht noteren in de persoon van Michael Lacruz.
Hij mocht 1 op 1 door op de keeper van Rotterdam United maar zag zijn inzet knap gepareerd. De kansen in 1ste helft waren overduidelijk voor VOB. In de 10de minuut was het Jager die over rechts goed doorkwam tot in het strafschopgebied maar zijn kruislingse afstandsschot net voorbij de paal zag belanden. In de 28ste minuut werd het eerste wapenfeit van Rotterdam United ook genoteerd daar hadden zij wel de hulp van een slordig spelend VOB voor nodig, Pascal Lommerse was het die met een onnauwkeurige pass door het midden een levensgrote kans liet noteren voor één van de aanvallers van R. United. Gelukkig waren de verdedigers van VOB wel bij de les en konden ze de doelpoging verwerken tot corner. In de 37ste minuut was het weer aan VOB want nu was het Smit die was blijven hangen in het vijandelijke doelgebied maar helaas ontbrak het hier aan communicatie want waar Smit er beter voor stond was het Randell die de bal dacht te kunnen binnen schieten, helaas was dit niet het geval. Luttele minuten later waren het de VOB voorwaartsen die in een razendsnelle aanval nu wel de 1-0 op het scorebord konden laten noteren. Het was Jager die goed overzicht behield en na een knappe actie over rechts de vrijstaande Jordy Dekker vond die op zijn beurt verwoestend kon uithalen maar helaas de keeper niet in één keer kon verschalken, de afkomende 2de bal kon gelukkig wel worden binnen geschoten door de meeopgekomen Michael Lacruz. In de laatste minuut van de 1ste helft was er helaas ook nog een opstootje doordat de nr. 10 van R. United een buitensporige charge in huis had tegen Leon Lommerse, dit was een hele smerige overtreding van achter, met gestrekt been op de enkels van de rechtsachter. Ik weet zeker dat deze actie mocht de VAR aanwezig zijn geweest met rood was bestraft en niet met de gele kaart die deze leidsman voor ogen had.
Een eerste helft ten einde waarin VOB eigenlijk de score had moeten uitbreiden.

2de helft op de zelfde voet verder, zou je denken.
In de 47ste minuut was daar een vervelende botsing van 1 van de R. United spelers met Jordy Dekker, laatstgenoemden had daar even flink last van, zo erg dat er bijna direct gewisseld zou moeten worden. Dekker herpakkte zich zelf en kon gelukkig verder deelnemen aan de strijd. In de 55ste minuut een schot van Lacruz vanaf links net buiten de zestien maar deze viel gemakkelijk ten prooi aan de United doelman. Even later was het wederom Lacruz die nu vanaf rechts met een goede voorzet Michael Jager bij de 2de paal vond maar door een ongelukkige stuit niet binnen kon volleren. Jager ook niet wetende dat hij mogelijk meer tijd had om de bal zelfs nog eerst aan te nemen. Bij aanvang van het laatste kwartier moest Nijman goed handelend optreden in een 1 op 1 actie met een R. United aanvaller. Nijman was deze actie de baas en eigelijk wel gehele wedstrijd baas in eigen zestien. VOB voerde aan het eind van de wedstrijd nog 2 wissels door, Stephen Hellement nam de plaats over van de moegestreden Michael Lacruz en vedette Kim Ouwendijk (baasie) kwam in het veld voor Jordy Dekker. De strijd werd op het laatst harder en harder en waar ik vond dat de linksback van R. United duidelijk over de schreef ging tegen onze rechtsbuiten en dit zelfs zeer opzichtig deed door Randell Pedro hard van achter onderuit te schoppen werd dit ook door de zwak fluitende scheidsrechter met enkelt geel bestraft. Met nog 10 min te spelen incl. extra tijd kreeg VOB de zogenaamde deksel op haar neus. Het was Hellement die met handen en voeten de achtervolging inzette op één van de United voorwaartsen tot op de rand van de zestienmeter. Eerlijk is eerlijk dit was een ietwat domme overtreding waarvoor je kan fluiten maar het was op zekers buiten het strafschopgebied maar de warrig fluittende leidsman zag er een penalty in. Waar onze stand-in vlaggenist Martin Nijman (bedankt voor je hulp) het duidelijk niet mee eens was maar ook hij kon de scheidsrechter er niet van overtuigen zijn genomen beslissing terug te draaien. Penalty werd even later onberispelijk binnen geschoten. 1-1. Laatste minuten hebben onze mannen nog gestreden als leeuwen met Smit als extra aanvaller maar uiteindelijk kwam hij in de laatste seconden een teenlengte te kort om alsnog een overwinning te behalen. Een teleurstellend eindresultaat en dus geen koppositie voor de mannen van Rene Noort en Jeroen van der Beek. Volgende week in laatste wedstrijd voor de winterstop spelen we de uitwedstrijd tegen GLZ delfshaven. Laatste moment om nog even bij stil te staan is dat Rodney Hoogeveen met zijn vriendin in blijde verwachting zijn van een hun eerste kindje. Namens iedereen bij VOB, van harte gefeliciteerd, Roesney uit ’t Dorp.

Opstelling:
Nijman, L. Lommerse, Pons, Smit, Michielsen, Boers, P. Lommerse, Dekker( Ouwendijk), Lacruz (Hellement), Jager, Pedro