Overmaas 1 – VOB 1 1-2

VOB met hangen en wurgen langs Overmaas

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd bij Overmaas op het programma. We mogen van geluk spreken dat het belangrijke centrale verdedigers duo Smit en Pons vandaag intact kon blijven. Soms moet je als trainer lastige keuzes maken, zo ook vandaag, want 13uur verzameltijd was helaas niet aan Bjorn Pons besteed. Gewikt en gewogen was de beslissing om Pons wel te laten starten , uiteindelijk kan ik er mee leven maar ik hoop wel dat we de trainer in vervolg helpen om gewoon op tijd te komen. Ik schat zo in dat de groep er ook mee kan leven al kost dit hem wel een krat bier.

VOB mocht vandaag aantreden op het gloednieuwe complex van Overmaas, wat een geweldige accommodatie, een pluim voor de architect, met als hoogtepunt de aanwezige tribune aan weerszijde dienend als schuin dak. Helaas nog niet te betreden.

In de ijzige kou telde ik aan het begin van de wedstrijd maar een handvol meegereisde supporters. Zonder de oh zo belangrijke HARDE KERN begon VOB toch maar aan de wedstrijd in een op 1 plaats gewijzigde basisopstelling. Hellement nam de plaats van Pedro over in de aanval. Al snel werd duidelijk dat Overmaas het spel aan VOB liet waardoor zij loerend op de counter via de razendsnelle rechtsbuiten en de balvaardige spelverdeler op het middenveld tot kansen tegen VOB probeerden te komen. Gelukkig druppelden daar mondjesmaat de eerste 3 leden van de harde kern binnen, snel volgden er meer en binnen mum van tijd stond het hele bordes vol met bacardi cola consumerende hooligans, bedankt weer voor jullie aanwezigheid. Helaas konden de jongens op het veld geen potten breken in de eerste helft. Ik merkte op dat er veelvuldig verkeerde keuzes werden gemaakt, en als er goede keuzes werden gemaakt dan was de passing weer ver ondermaats. Overmaas in de 25ste minuut levensgevaarlijk in de counter met een steekpass door het midden waardoor de eerder genoemde rechtsbuiten heel gemakkelijk 1 op 1 kon doorlopen naar het doel van VOB, gelukkig was Mickey Nijman bij de les want hij snelde zijn doel uit en pareerde knap het schot van de Overmaas aanvaller. VOB had het zichtbaar moeilijk in de aangepaste formatie maar kon nog wel een aantal kansen creƫren via Michael Jager. Helaas troffen genoemde kansen geen doel waardoor doelpuntloze ruststand een feit was.

2de helft beginnend in vertrouwde formatie waardoor VOB toch meer het heft in handen kon nemen. Leon Lommerse stoomde vrijwel direct op over de rechterkant en zag zijn voorzet getoucheerd maar wel tot op het hoofd van de meeopgekomen Leroy Michielsen belanden die net als vorige week de bal mocht binnenkoppen. 0 – 1 VOB. Daaropvolgend was Overmaas het even kwijt. Een middenvelder van Overmaas mocht in deze periode vroegtijdig de kleedkamer opzoeken door een heuse charge op onze aanvoerder Smit. Wie dacht dat VOB het veldoverwicht nu verder kon uitbouwen kwam bedrogen uit want door een miscommunicatie achterin waarin het gezamenlijk stappen op buitenspel niet bleek te werken kon Overmaas de gelijkmaker binnenwerken. Niet voor het eerst in deze competitie kwam VOB ook deze tik snel te boven. De trainer besloot een gouden wissel toe te passen. Hellement werd vervangen door linksbuiten Randell Pedro. Laatstgenoemde was het die binnen halve minuut met zijn eerste balcontact de 1 – 2 mocht aantekenen.
Het was eerder Lacruz die aan de rechterkant tot aan de achterlijn werd weggestuurd, hij zette op rand van de achterlijn knap voor, deze voorzet kwam terecht bij Jager en die frommelde de bal via een scrimmage tot aan de vrijstaande Randell. Die bleef rustig, nam de bal aan en schoot met mijn inziens verkeerde beheerst binnen. Overmaas trok ik restant van de wedstrijd nog een blik met wisselspelers open maar dit heeft verder niet mogen baten. Hierbij afsluitend dat VOB vandaag een knappe teamprestatie heeft geleverd. Mickey Nijman zeer belangrijk was met een aantal briljante reddingen en verder Smit vandaag een dijk van een wedstrijd heeft gespeeld. Volgende week de laatste thuiswedstrijd in 2018 tegen het goed presterende Rotterdam United. Komt allen onze jongens aanmoedigen om de ongeslagen status in competitie te behouden.

Opstelling;
Nijman, de Hoog, Smit, Pons, Lommerse, Michielsen, Boers, Dekker, Lacruz, Jager, Hellement (Pedro)