SVV 1 – VOB 1 2-4

VOB in matig duel langs SVV

Een handjevol trouwe supporters hadden hun weg gevonden naar het braakliggende terrein van SVV in Schiedam. Waar zij hoopten op een leuke en misschien toch ook wel gemakkelijke wedstrijd tegen het laaggeklasseerde SVV, kwamen zij helaas vandaag heel bedrogen uit.

VOB vandaag zonder spelmaker Pascal Lommerse want hij momenteel genietend van een welverdiende vakantie in Curaçao. Zijn plek op het middenveld moest worden ingevuld door het VOB talent en alleskunner Jordy Dekker. Verder mochten Randell Pedro en Kevin Boers in de basis starten. VOB voorafgaand veelvuldig gewaarschuwd voor onderschatting van tegenstander. SVV begon sterk aan de wedstrijd. VOB juist heel erg onwennig, door wat ik vernam had dit veelal te maken met de felle laagstaande zon. Na een minuut of 10 begon VOB iets meer in het eigen spel te komen. Michael la Cruz was weer als vanouds een ware plaag voor de verdediging. Eerste kans voor VOB tekende zich aan na een kwartier spelen, het was Boers na een een knappe balverovering op middenveld die Dekker (Crouwel) met een sublieme steekpass in stelling bracht, Dekker op zijn beurt het overzicht bewarend en knap Jager vond die de trekker mocht overhalen, helaas kon Jager deze mooi opgezette aanval niet doeltreffend afronden want keeper van SVV redde in 1ste instantie knap en bal ging vervolgens via de lat over. VOB kwam naar mate 1ste helft vorderde steeds beter in het spel. Het was Dekker die na half uur spelen tijdens een goede actie in het zestienmetergebied onreglementair naar de grond werd gewerkt, waardoor leidsman niets anders kon doen dan een strafschop toekennen aan VOB. Jager schoot deze penalty overigens feilloos binnen. Tegen het einde van de 1ste helft werd een foutje in verdediging van SVV koelbloedig afgerond door La Cruz, hij omspeelde de keeper en schoot beheerst de 0-2 binnen. De ruststand werd bepaald door Dekker die er als de kippen bij was om het gekeerde afstandschot van Jager op inzet/wilskracht binnen te koppen, 0-3. VOB heeft verzuimd om de marge in 1ste helft nog verder te vergroten.

2de helft was er één om snel te vergeten. Een toegekende strafschop door een overtreding van Smit op de behendige SVV aanvaller in de 53ste minuut betekende een snelle tegengoal. VOB leek het helemaal kwijt en SVV kon zelfs de 2-3 aantekenen. VOB wisselde 2 keer, de veel besproken wissel Hellement voor De Hoog en Hoogeveen voor de moegestreden La Cruz. VOB maakte het zichzelf in 2de helft lastig door juist niet het eigen spel te spelen maar mee te gaan in het spel van SVV. We mogen dan ook van geluk spreken dat we 3 minuten voor tijd vanuit een hoekschop de bevrijdende 2-4 konden maken, dit in de persoon van Leroy Michielsen die bij de 2de paal knap kon binnenkoppen. Jarige Roy Pons mocht ook nog even zijn opwachting maken, hij verving Randell in de laatste minuten van de wedstrijd. Een wedstrijd om snel te vergeten, op naar volgende week met wederom een uitwedstrijd tegen middenmotor Overmaas.

Nijman, L. Lommerse, B. Pons, Smit, De Hoog (Hellement), Michielsen, Boers, Dekker, Pedro (R. Pons), Jager, La Cruz (Hoogeveen)