HermesDVS 1 – VOB 1 1-5

VOB zet Hermes DVS op eigen veld te kijk.

Een zaterdag waarvan iedereen dacht een lekker wedstrijdje te mogen  voetballen op het prima hoofd(GRAS) veld van Hermes DVS, ware het niet dat er door bestuur en meerderheid  spelers van Hermes besloten was om al haar thuiswedstrijden op een aftands kunstgrasveld te gaan voetballen dit seizoen. Om blijkbaar al voorbereiding te treffen op het in 2019 live gaande nieuwe sportcomplex met een hoofd(KUNSTGRAS) veld?!  Deze keuze voor mij onbegrijpelijk.

Beleving, wat een mooi woord hé in de voetballerij. Dat was het wat ik miste bij een aantal mannen op het veld in de warming up, bijna alles ging maar op zijn elfenderstigste. Met deze instelling zouden we het nog heel zwaar gaan krijgen deze middag. Een voorbeeld van een verkeerde instelling is nog even snel naar de kapper gaan zaterdagmiddag wetende dat de kans groot is dat je te laat komt, ik noem verder geen namen… RANDELL.
VOB in een op 1 plaats gewijzigde basisopstelling, Davey de Hoog voor de vorige week geblesseerd geraakte Kim Ouwendijk. Helaas was mijn voorgevoel juist, de eerste dertig minuten deden gewoon pijn aan me ogen. Ik hoop dan ook niet dat er gefilmd is door de trouwe cameraman van Hermes DVS. In dit slechte stuk riep VOB de ellende over zich af, we mogen dan van geluk spreken want Hermes DVS had in deze fase al met 3-0 voor moeten staan. De meeopgekomen hondstrouwe harde kern van VOB ging zich roeren, de mannen in het veld pikte dit al snel op waardoor het spel eind van de 1ste helft iets verbeterde. Met een prima actie van de verder wel uitstekend spelende Leon Lommerse over de rechterkant, een aantal DVS verdedigers duidelijk de hakken liet zien tot aan de achterlijn, terugkappend, overzicht behield en de vrijstaande Michael Jager vond die op zijn beurt onberispelijk binnen schoot 0-1, tegen de verhouding in. 5 min later was het diezelfde dekselse Jager die na een puntgave assist van Pascal Lommerse de ietwat gelukkige 0-2  mocht binnenwerken.  Met deze stand gingen we dan ook rusten.

Na de thee, in een iets andere formatie ging VOB anders dan in de 1ste helft wel lekker voetballen. Michael la Cruz was het die de groenwitten al snel op 0-3 kon zetten maar helaas werd zijn inzet door de DVS doelman gekeerd. In een aanval daaropvolgend na een onoplettendheidje achterin kon aanvaller Hermes DVS van dichtbij de 1-2 binnenkoppen. Gelukkig werd deze oh zo niet  gewenste vroege aansluitingstreffer al snel teniet gedaan door goed voorbereidend werk van Kevin Boers op Michael la Cruz, die na een scrimmage de bal vanuit de lucht vol op zijn welbekende pantoffel mocht nemen en zo de bal in de rechter kruising kon planten. 1-3. In de 60ste minuut maakte Randell Pedro zijn opwachting in plaats van linksachter  Davey de Hoog. De ban was duidelijk gebroken, Hermes DVS kon niet meer gevaarlijk worden. VOB daarentegen kon vrijuit voetballen met verzorgd combinatiespel als gevolg, ook vandaag weer stond de verdediging als een huis met tot nu toe 5 tegendoelpunten in 6 wedstrijden. Chapeau mannen! In de 2de helft werden nog de volgende wissels doorgevoerd. Jonathan Volk voor Jordy Dekker en Rodney Hoogeveen voor moegestreden la Cruz. VOB kon gemakkelijk uitlopen naar 1-4 via een mooi uitgespeelde counter ingezet door Pascal en knap afgerond door Jager. De 1-5 eindstand  werd op een idem manier uitgevoerd, maar nu zorgde  Rodney met een knappe voorassist op Jager voor een mooie aanval die afgerond mocht worden door PL (Pascal Lommerse). Volgende week speelt ons vlaggenschip thuis de topper tegen  lijstaanvoerder Victoria, we hopen dan ook op uw steun in deze wedstrijd.

Nijman, de Hoog (Pedro), Smit, Pons, L. Lommerse, Pronk, Boers. Dekker (Volk), P. Lommerse, La Cruz (Hoogeveen), Jager.