VOB 1 – Egelantier Boys 1 3-1

VOB buigt achterstand om in winst

Net als vorige thuiswedstrijd ook vandaag weer gesterkt door 2 mini pupillen (Kaiden Lommerse en Martin Stougie jr) aan de aftrap. Beide goed voor 2 doelpunten.

Vandaag stond natuurlijk allemaal geheel in het teken van de hoofdwedstrijd VOB – Egelantier Boys. VOB wilde haar ongeslagen status behouden. Startend met een op 2 plaatsen gewijzigde basisopstelling, Kim Ouwendijk voor Davey de Hoog (stuivertje wisselen) en van een blessure terugkerende Michael Jager voor de vandaag afwezige Stephen Hellement. Die zelfde Michael Jager met in de 1ste minuut een meesterlijke aanname in het vijandelijke strafschopgebied maar kon net niet doeltreffend afwerken, bal zoefde net over de lat. VOB had duidelijk moeite om in het spel te komen, eigenlijk overal steeds een stapje te laat, niet met volle overtuiging in de duels en 2de bal kon ook niet worden veroverd. Ik kan het spelbeeld dan ook maar in 1 woord samenvatten, GEZAPIG! Zelfs de scheidsrechter ging hierin mee en zag in de 16de minuut een dubbele buitenspelval over het hoofd, vlaggenist John van der Lee liet hij in de spreekwoordelijke kou staan want keurde het doelpunt onterecht goed. Onbegrijpelijk want ook ik kon zien dat die gasten duidelijk  2 meter buitenspel stonden. VOB probeerde haar rug te rechten en dat lukte enigszins want het was Jordy Dekker die Michael La Cruz vond en met zijn swaffelschoen (voor info M. Jager) na een knappe individuele actie over links de 1-1 kon binnen werken. VOB speelde zo niet haar beste wedstrijd maar had ook niet zo veel te vrezen van de Boys uit zuid. La Cruz duidelijk in vorm en ook vandaag weer belangrijk zorgde vanaf rechts met een afgemeten voorzet op het hoofd van Jager voor een knappe assist. Jager kopte idem knap binnen, 2-1. Ouwe rot in vak Ouwendijk moest door een opspelende bovenbeen blessure afhaken, hij werd vervagen door Randell Pedro. Hierdoor kwam Boers op de linksachter positie te spelen en Pedro nam zijn positie over op het middenveld. Even later, net voor rust had VOB de mogelijkheid om wedstrijd al definitief in het slot te gooien. Na een prima actie van Jager in het zestienmeter gebied behield hij overzicht en vond hij  de bijna op de doellijn vrijstaande Pedro maar deze wist het leer niet binnen te werken. Jongens laat hem een beetje met rust hij is zaterdag al genoeg gepest.

2de helft met het spelbeeld onveranderd , was het wederom VOB die haar kansen niet kon verzilveren dit keer was het Jager zelf die zijn vizier niet op scherp had staan. Het lukte hem niet om van dichtbij doeltreffend af te werken. Waardoor Egelantier Boys nog steeds uitzicht kon blijven houden op een voor hun mooie einduitslag. In de 70ste  minuut werd Jager vervangen door Rodney Hoogeveen. Eindelijk de 3 musketiers samen  in 1 elftal. Doordat VOB voorsprong niet kon vergroten was het zeker tot aan het einde van de wedstrijd billen knijpen. 5 min voor tijd werd Pronk nog gewisseld voor Roy Pons. In de 90ste minuut was het een mooie aanval via de 3 musketiers, Hoogeveen  met een subtiel balletje op Dekker die keurig kon afronden. 1-3 einduitslag. VOB hierdoor nog steeds ongeslagen  en met 2 punten achter de nummer 1 op de 3de plaats. Volgende week de altijd lastige uitwedstrijd tegen Hermes DVS.

Nijman, Ouwendijk (Pedro), Smit, Pons, L. Lommerse, Pronk (R. Pons), Boers, Dekker, P. Lommerse, La Cruz, Jager (Hoogeveen)