LMO 1 – VOB 1 0-4

VOB zet LMO uiteindelijk gemakkelijk opzij

Het was langs de lijn prima toeven in de warme zomerzon. Ook nu weer gesterkt door de vaste harde kern van ons vlaggenschip. VOB trad aan in een op 3 plaatsen gewijzigde basisopstelling. Stephen Hellement startte na zijn prima invalbeurt van vorige week vanaf het begin. Sluitpost Mickey Nijman wedergekeerd van zijn vakantie en de van griep herstelde Davey de Hoog mocht beginnen als linksachter. Alleskunner Jordy Dekker stond vandaag in de vacante spitspositie geposteerd, geflankeerd door de in goede vorm verkerende Michael La Cruz op rechts en Hellement vanaf links.

VOB begon scherp aan de wedstrijd resulterend in een 2-tal speldenprikken richting goal van LMO. Al snel zag je in het veld een groot verschil in speelstijl. VOB zoekend naar de voetballende oplossing en LMO voornamelijk de lange bal hanterend. Waar VOB goed begon aan de wedstrijd zo vorderde de 1ste helft rommelig van beide kanten. In de 30ste minuut een mooie aanval over rechts, Boers onderschepte knap op het middenveld waardoor in de omschakeling een mannetje meer ontstond, bal kwam op rechts bij Dekker die de bal afkapte en terug kon leggen op de mee opgekomen rechtsachter Leon Lommerse, laatstgenoemde schoot beheerst de bal tegen de touwen 0 – 1. LMO daarentegen creĆ«erde 1ste helft ook nog een 2-tal kansen via de veelvuldig gezochte spits, bij 1 daarvan kon Bjorn Pons knap redding brengen op doellijn en 1 bal spatte op de lat uiteen.

2de helft werd Davey de Hoog gewisseld voor Kim Ouwendijk. VOB deze helft zeer zeker het betere van het spel. Strijd op het middenveld werd veelal gewonnen door VOB. Stephan Pronk speelde heel verdienstelijk, zat overal tussen, won kopduels en liep alle gaten dicht. Bjorn Pons zit merkbaar in een goeie flow want ook vandaag weer op geen fout te betrappen en samen met Smit vormt hij een ijzersterk duo centraal achterin. Moegestreden en een goede wedstrijd te hebben gespeeld ging Jordy Dekker in de 75ste min naar de Kant door waarschijnlijk een blessure die is ontstaan door 1 van de 2 aanslagen van de centrale verdediger LMO . Randell was zijn vervanger en viel op zijn beurt sterk in en was binnen minuut al gevaarlijk, hij snelde over links langs de verdediger en zette hard laag voor, La Cruz kwam teen lengte te kort om binnen te werken. 5 min later was het wel raak, na een goede actie van La Cruz op rechts die goed door kwam en een lekker schot kon lossen. Dat schot zou worden gekraakt door LMO speler ware het niet dat Pascal de bal nog net voor de LMO verdediger kon binnen werken 0 – 2.(klein lucht luchtje van buitenspel weliswaar)LMO moest vol op de aanval en ging 1 op 1 spelen achterin waardoor ruimtes achter de verdediging voor de rappe aanvallers van VOB nog groter werden. Roy Pons kwam in het veld voor Leon Lommerse die toch te veel last had van zijn knie. Even later wederom La Cruz met een prima actie en assist, bleef Pascal ijzig kalm in het strafschopgebied om zo de 0 – 3 binnen te werken. Ruim een minuut later volgde zelfs de 0 – 4 met wederom assist van La Cruz op Hellement, die verdediger en keeper omspeelde om zo in een leeg goal af te werken. Alles overziend had VOB er in de 2de helft nog een paar extra kunnen/moeten maken maar ook LMO had het geluk vandaag niet aan haar zijde, want in totaal 2 x op het houtwerk en 1x van de doellijn. Zo blijft VOB ook haar 4de wedstrijd op rij ongeslagen en is opgeklommen naar plek 3 in de 4de klasse E.
Volgende week zullen we de ongeslagen reeks trachten voort te zetten, thuis tegen de Egelantier Boys.

Nijman, de Hoog (Ouwendijk) , Smit, Pons, L. Lommerse (R. Pons) , Pronk, Boers, P. Lommerse, Dekker (Pedro), La Cruz, Hellement