VOB 1 – VFC 1 2-2

VOB op karakter naast VFC

Een mooie zomerdag in oktober, mede verantwoordelijk voor een goed gevuld sportpark op de Zuiderlaan. Vandaag stond de topper tegen VFC op het programma.

VOB Sinds lange tijd weer begonnen met PUPIL van de week. Door de grote groep mini pupillen bij VOB tegenwoordig niet 1 maar juist 2 pupillen vandaag, de gezusters Rachella en Cassidy. Bedankt meiden voor jullie gezellige aanwezigheid.

VOB vandaag in een ietwat gewijzigde opstelling door de vele afwezigen door uiteenlopende oorzaken (verplichte vakantie met je schoonouders, diplomazwemmen van je kroost en blessures). Zo hadden we met Good OLD John Clarijs een waardige vervanger in de goal. En met Oompie Michael La Cruz een idem vervanging in de voorhoede.

VOB kwam zeer sterk uit de startblokken, Randell verzuimde de groen witten al binnen het minuut op voorsprong te zetten want vond helaas de keeper van VFC op zijn weg. VFC beschikt over een uitstekende ploeg, met snelle aanvallen creëerden ze in 1ste helft toch wel wat kleine kansen. VOB slaagde er echter niet in om uitgespeelde kansen te creëren. Al snel moest oud VFCer Randell worden vervangen door een venijnig opgelopen hamstringblessure. Roesney kwam hierdoor vervroegd binnen de lijnen. VOB had het moeilijk maar hield knap stand en ging uiteindelijk de rust in met de zogenaamde brillenstand.

In de rust keerde Leon terug van diploma zwemmen. (Milano gefeliciteerd met het behalen van je B-diploma). Doordat VOB lange tijd maar 2 van de 3 wissels op de bank had zitten, leek het ons handig dat Leon zich alsnog ging verkleden om zo de reservebank te completeren. Zo gezegd zo gedaan. Inmiddels had de zich verslapende Jona zich ook gemeld. 2de helft begon VOB wederom voortvarend. VOB speelde met meer durf naar voren. De sterk spelende La Cruz was een ware plaag voor de VFC defensie. Met een sterke individuele actie over de rechterkant speelde La Cruz gemakkelijk zijn directe tegenstander uit en stormde het 16meter gebied in, behield goed overzicht en vond met een afgemete pass de meeopgekomen Pascal Lommerse die op zijn beurt fraai afrondde en de 1-0 binnen schoot.

VFC had het zichtbaar lastig. Na een minuut of 10 kwam 2de ex Vfcer en tevens debutant VOB binnen de lijnen voor de aan het bovenbeen geblesseerd geraakte Rodney Hoogeveen. Stephan Hellement, Stephan speelde een uitstekende pot en liet met goede acties en snelheid zien een echte aanwinst te zijn voor VOB. Toch was het VFC die met hulp van de scheidsrechter op 1-1 kon komen. De leidsman stond een pass van Kevin Boers in de weg waardoor VOB uit de organisatie stond en VFC razendsnel kon omschakelen. Met nog min op de klok zag de scheids een overtreding buiten de 5 meter op Clarijs over het hoofd waardoor Clarijs niets anders kon dan de VFC spits beet te houden om hem zo van scoren af te houden. Dit resulteerde helaas in een uitsluiting van Clarijs en en strafschop voor VFC. De multifunctioneel inzetbare Jordy Dekker nam zijn plaats in het doel over maar kon gegeven pingel niet afstoppen. 1-2 VFC. Of het nog niet erger kon moest ook de sterk spelende Leroy Michielsen met een er op het oog ziend vervelend enkelkwetsuur het veld ruimen. Zijn plaats werd ingenomen door Leon Lommerse. Met 10 man incl. veldspeler in het goal richtte VOB zich op en trokken ze ten strijden richting het VFC doel. Na een goede actie van Stephan die over links het 16meter binnensneed werd hij onrechtmatig afgestopt binnen de lijnen. Dit buitenkansje werd verzilverd door topscorer Pascal Lommerse waardoor VOB moedig strijdend de 2-2 binnen had gesleept.

Een knappe teamprestatie waarin ik John Clarijs nog extra wil benoemen. Zo ook speelde Bjorn Pons een ijzersterke wedstrijd, Pronk het uitstekend gedaan op de rechtsback positie.

Clarijs, Ouwendijk, Smit, Pons, Pronk, Dekker, Michielsen (L.Lommerse), Boers, P. Lommerse, La Cruz, Pedro (Hoogeveen/Hellement)