PPSC 1 – VOB 1 2-2

VOB krijgt late gelijkmaker om de oren

Rommelig, zoals de voorbereiding op de wedstrijd begon zo ook bleef het spel van VOB anders dan tegen Maense erg ondermaats. Misschien had dat ook wel te maken dat ze bij PPSC niet dezelfde grasmeester hebben als bij VOB. Gras was te hoog en ook duidelijk een foute manier van belijning.

VOB begon wedstrijd met 2 wijzigingen, zo nam Jordy Dekker de plaats van Rodney Hoogeveen in de voorste linie over en Kim Ouwendijk de plaats van Kevin Boers op het middenveld. Tactiek van VOB om in te zakken en PPSC te laten voetballen zorgde ervoor dat PPSC het betere van het spel had maar tot echt grote mogelijkheden leidde dit niet. Doelman Mickey Nijman was in zijn 5 en zelfs 16 meter iedereen de baas. 1ste helft creƫerde VOB een aantal kleine mogelijkheden de grootste mogelijkheid door goed doorzettend werk van Jordy Dekker (weliswaar van dichtbij tegen arm geschoten maar gelukkig niet als hands bestempeld door de scheidsrechter) zette hij Michael Jager aan het werk en die schoot in de 39ste minuut uiterst beheerst de bal tegen de touwen van buiten het strafschopgebied. Hierdoor gingen we met een 0-1 stand de rust in.

Het spelbeeld tweede helft onveranderd, PPSC meer balbezit en VOB de kansen. 2de helft werd Stephan Pronk uit voorzorg gewisseld voor Rodney Hoogeveen om hem te beschermen na zijn in de 1ste helft opgelopen gele kaart. VOB was steeds gevaarlijk uit de snelle en verre uittrappen van Doelman Nijman. Helaas waren de hierdoor ontstane 1 op 1 kansen niet aan Randel en de andere VOB voorwaartsen besteed. Jager heeft in de 60ste minuut het veld moeten ruimen ivm optredende liesblessure voor Kevin Boers. Nijman heeft tot 2 keer toe knap redding gebracht door goed meedoen in ZIJN zestienmeter. In de 70ste minuut werd moegestreden Kim Ouwendijk vervangen door debutant Jonathan Volk. Het zag er lange tijd niet naar uit dat VOB deze voorsprong alsnog zou weggeven. Moeilijker werd dit door het plots optreden van fysieke ongemakken bij onze spits Hoogeveen, die per brancard het veld moest verlaten. Hierbij onze dank uitsprekend naar de bijzonder goede begeleiding van de verzorgster van PPSC. VOB was helaas niet bij machten om overwinning alsnog uit het vuur te slepen. In de voorlaatste minuut was het de inconsequent leidende scheidsrechter die een duidelijk begane overtreding van de centrale verdediger PPSC op Pascal Lommerse onbetuigd liet waardoor PPSC alsnog de lange bal kon hanteren waar Bjorn Pons nog wel een voet tegen kon plaatsen maar ongelukkig uitkwam bij een voorwaartse van PPSC die op zijn beurt een ploeggenoot kon vrijspelen en alsnog Nijman kon passeren, resulterend in de 1-1. Waar niemand meer dacht aan een mogelijke overwinning was het VOB die in de laatste seconden een grote kans verschafte maar helaas niet kon verzilveren. Leon Lommerse zette de pijlsnelle Randel Pedro nog eenmaal aan het werk. Hij snelde langs de centrale verdediger die duidelijk op zoek was naar onrechtmatige afstopping, ging goed door tot in de 5 meter waar hij mijn inziens beter zelf de trekker had kunnen overhalen verkoos hij de breedte bal naar de meeopgekomen Pascal Lommerse, helaas was deze pass niet voldoende waardoor bal kon worden uitverdedigd door PPSC. Scheidsrechter floot direct voor het einde. Met een nog steeds ongeslagen status na een rommelige wedstrijd waarin wederom meer kansen werden gecreƫerd dan de tegenstander gaan we volgende thuiswedstrijd tegen VFC met vertrouwen tegemoet.

Opstelling:
Nijman, L. Lommerse, Pons, Smit, Michielsen, Pronk (Hoogeveen), Ouwendijk (Volk), P. Lommerse, Randel, Jager (Boers), Dekker.