VOB 1 – Maense 1 3-0

VOB verrast Maense

Na een mag je eigenlijk wel zeggen teleurstellende voorbereiding waarin niet werd gewonnen is vandaag eindelijk de ommekeer gekomen voor de mannen van Rene Noort en Jeroen van der Beek.

Bovenstaande heren Hadden een tactisch strijdplan bedacht waarvan vooraf binnen de groep waaronder ikzelf niet werd gedacht dat dit tegen Maense goed zou kunnen uitpakken. Want Maense toch wel de gedoodvergde titelfavoriet in 4E. V. O. B. heeft immers nog nooit kunnen winnen van Maense.

Na vandaag is alles anders, vanaf het begin stond het meteen goed. Met een zeer ervaren solide verdediging onder leiding van onze vertrouwde aanvoerder Jordy Smit bijgestaan door eindelijk een keer wedstrijdfitte Bjorn Pons, een 2 linies naar achter gehaalde Leon Lommerse en de naar het oude nest teruggekeerde sluitpost Mickey Nijman.

Een meer dan degelijk middenveld, met een juiste afstelling verdediging en aanval. verdedigend zeer sterk in de persoon van Leroy Michielsen, het loopvermogen van Stephan Pronk, de overal tussenzittende tacticus Kevin Boers en de ijzersterke doelgerichte verbinding met de aanval Pascal Lommerse (welkom terug Pascal). Met 3 man op Kop, met 1 nieuw gezicht in de gelederen: de uiterst rappe handenbinder Randel PEDRO op links vergezeld door doelpuntenmachine Michael Jager in de spits en de balvaardige en balvaste rechterspits Rodney Hoogeveen.

De mannen op het veld kregen al snel door dat het ingezette tactische strijdplan werkte en begonnen erin te geloven dat er juist vandaag wat mogelijk was. VOB was gehele 1ste helft sterker en creĆ«erde uiteindelijk drie3 goede mogelijkheden. tegenover 1 knap afstandschot op de paal van een aanvaller van Maense. Na een half uur spelen kwam Michael Jager goed door over de rechterkant en kon alleen nog maar onregelementair worden afgestopt.

Dit gebeurde dus ook waardoor de overigens uitstekend fluitende leidsman A. Lingen geen andere mogelijkheid zag dan om de bal op de stip te leggen. Helaas trad ook hier die al oude voetbalwet in werking want Jager zelf schoot de bal te zwak in zodat de keeper van Maense knap redding kon brengen.
Een minuut of 10 later belande de bal door een goede individuele actie van Randel weer bij Jager die nu wel eenvoudig de openingstreffer kon binnentikken. VOB drong voor de thee nog wat aan en dat resulteerde in een dubbele schietkans voor Pascal, in 1ste instantie redde de keeper knap en in tweede instantie werd de bal van de lijn gehaald door een verdediger. Mede hierdoor zijn we met een 1-0 stand de rust in gegaan.

2de helft gingen we gelukkig op dezelfde voet verder. Maense heeft met een aantal omzettingen en wissels getracht de VOB muur te slechten. Dit lukte echter niet, het wedstrijdbeeld werd niet anders dan uit de 1ste helft want ook nu weer creƫerden de voorwaartsen van VOB meer kansen dan die van Maense. Dit resulteerde uiteindelijk door goed voorbereidend werk van Michael Jager dat Pascal in de 80 ste minuut de 2-0 kon binnenschieten en even later wederom door een goede voorzet van Jager zelfs de 3-0 en tevens de eindstand kon binnen koppen. VOB heeft in 2de helft nog 3 verse wissels ingebracht. Rodney werd vervangen door Jordy Dekker, Kevin boers door Davey de Hoog en Stephan Pronk door Kim Ouwendijk.

VOB heeft een knappe teamprestatie neergezet, niemand was te beroerd om voor elkaar te werken, elkaar de bal te gunnen en bovenal disciplinair hun taak uit te voeren. Ik kan je verzekeren dat als we op deze manier blijven voetballen er dit seizoen nog veel meer winstpartijen zullen volgen. Knap werk mannen, ik heb genoten.