Over V.O.B.

Voetbalvereniging R.V.V. V.O.B. (Rotterdamse Voetbal Vereniging Voetbal OpBouw) is opgericht op 5 juni 1949. Het sportcomplex is zijn hele leven gelegen aan de Zuiderlaan te Overschie. R.V.V. V.O.B. speelt in groen witte tenues met uitzondering van uitwedstrijden.

VOB startte in 1949 op de zogenaamde ‘blub’, een knollentuin bij Landzicht waar een speeltuinelftal op speelde. De verhuizing naar het huidige complex geschiedde in 1952 toen diverse leden die vuilnisbelt hadden herschapen in een prima voetbalveld. Op dit nieuwe terrein beleefde VOB prachtige jaren. Met in 1957 als hoogtepunt het kampioenschap van de 3de klasse Rotterdam en om in 1960 na een spannende wedstrijd tegen FIOS kampioen van de 2de klasse Rotterdam te worden. Ook lagere elftallen werden regelmatig kampioen en waren het bewijs van de toonaangevende rol in de eerste twintig jaar van het bestaan. Als VOB thuis moest voetballen en de thuisclub scoorde, overstemde het gejuich van de supporters het geluid van opstijgende vliegtuigen.

Een andere bijzonderheid was dat in 1970 het elftal van Estudiantes de La Plata uit Argentinië, op 9 september van dat jaar tegenstander van Feyenoord in de wereldbekerfinale, trainde op het veld van VOB. Een foto van de beroemde linksbuiten Juan Ramón Verón van die club siert de omslag van het ook met advertenties gevulde informatieboekje.