VFC 1 – VOB 1 4-0

VOB strijdend ten onder tegen aanstaande kampioen VFC

We wisten dat het vandaag een zeer lastige pot zou gaan worden. VFC strijdend voor het kampioenschap want bij puntverlies van streekgenoot Victoria zouden ze bij winst kampioen worden. VOB daarentegen strijdend voor een laatste kans op nacompetievoetbal want bij winst en verwachte nederlaag Maense zouden ze op gelijke hoogte komen met Maense. Het publiek was dan ook in groten getale aanwezig op het moet gezegd worden prachtige complex van VFC.

VFC aanhang voorafgaand aan de wedstrijd met een indrukwekkend eerbetoon met rondom het gehele veld fakkels en een minuut stilte voor plots overleden partner van staflid VFC eerder deze week.

VOB vandaag startend met Geoffrey van Hoewijk op doel ivm afwezigheid Nijman, Randell Pedro op linksbuiten en Chris Ouwendijk op de rechtsachter positie voor de rest speelde VOB wel in haar vertrouwde opstelling en formatie.
VFC begon furieus aan de wedstrijd met hoge druk naar voren waar VOB in begin zichtbaar moeite mee had. VFC kon in beginfase niet tot echte kansen komen. VOB was vooral gevaarlijk in de omschakeling en met de lange bal. Zo was het in de 14de minuut uit een voorzet van Leon Lommerse, Sparreboom die mocht inkoppen maar die zag zijn bal helaas hard naast het doel belanden. Even later bleek VOB juist op voorsprong te komen maar bij het verlengen van Sparrebook zou Jager buitenspel hebben gestaan volgens de al dan niet partijde vlaggenist van VFC. Jager benutte deze kans overigens vrij bekwaam met een chip over de duikende VFC doelman. Maar helaas voor VOB werd deze goal dus niet goedgekeurd. VFC bleef maar drukken en nu kwamen zij wel tot enkele doelpogingen maar telkens stond uitstekend keepende Hoewijk in de weg met een aantal fraaie reddingen. Ook stond verdediging als een huis. Chris speelde een dijk van een wedstrijd, Smit bijna onoverwinnelijk in de duels, Leon gaf telkens met zijn snelheid prima rugdekking en Davey de Hoog weerde zich kranig en had geen enkele moeite met de fanatieke aanhang langs het veld al riepen ze hem wel steeds toe. Michielsen zoals altijd spijkerhard en onverzettelijk en moest dit uiteindelijk bekopen met een aardige schaafwond op zijn been bij een uiterste sliding naar de bal. Helaas voor VOB was het VFC die in 42 minuut toch op voorsprong kwam doordat Hoewijk de hoge voorzet uit een vrije trap net niet kon pakken of pareren waardoor de bal nog wel via Hoewijk bij een vrijstaand VFC speler belande die op zijn beurt makkelijk kon afronden. 1-0 en tevens direct de ruststand.

2de helft kwam Boers er in voor Chris Ouwendijk zodat Boers centraal naast Smit kwam te lopen en Leon als opkomende back mocht acteren. Hoogeveen zou eigenlijk de moegestreden Pedro vervangen maar Hoogeveen gaf aan juist door een opspelende kuitblessure niet te kunnen spelen, hierdoor nam de razendsnelle Hellement de plek op linksvoor in. Helaas voor VOB had de knvb besloten vandaag geen VAR toe te passen want ons inziens was gegeven strafschop door een vanaf dichtbij aangeschoten handsbal van Boers, die zijn armen overigens keurig langs het lichaam had door de VAR nooit gegeven. Maar helaas, deze leidsman besloot anders en gaf VFC al in 2de minuut een strafschop. De VFC aanvoerder schoot bal goed binnen, 2-0. VOB stond hierdoor bijna direct al voor de onmogelijk taak om er vandaag zelf 3 te scoren. Gek gezegd had het binnen 5 minuten al 2 – 2 moeten staan. Eerst was het Pascal Lommerse die bij het door koppen van Jager vanuit een uitgooi van Leon uit het niets alleen voor doelman VFC stond maar de bal net niet genoeg kon beroeren om zodoende de aansluitingstreffer te maken. Even later was het Sparreboom die door een prima assist van Pascal ook alleen af mocht op doelman van VFC. Na lang twijfelen besloot hij de bal op links in te schieten maar dit deed hij niet goed want VFC keeper kon knap redding brengen. Dit had zomaar de gelijkmaker kunnen/moeten zijn maar het lot besloot toch anders want het was VFC die nog steeds met 2-0 voor stond. Wedstrijd was nog steeds niet gespeeld want het was wederom Hoewijk die net als in de 1ste helft een echte sta in de weg was voor de VFC voorwaartsen. 20 minuten voor tijd werd door VFC de bevrijdende 3 – 0 binnen geschoten. VOB besloot met een echt slotoffensief nog iets te forceren, Smit posteerde zich ook in de spits en daar vloeide nog een aantal kleine mogelijkheden uit. Ook was het Hellement die een aantal keer gevaarlijk doorkwam maar telkens onreglementair naar de grond werd gewerkt en één keer zag de leidsman op rand van de zestien een duidelijke overtreding over het hoofd. Ouwe rot Kim Ouwendijk maakte in slotfase ook nog zijn opwachting en mocht invallen voor Davey de Hoog. Helaas trof VFC in deze fase nog eenmaal doel waardoor ietwat geflatteerde eindstand van 4-0 op het scorebord verscheen. VFC nog geen kampioen omdat Victoria ook met 4-1 had gewonnen van Maense. VOB nu niet meer te achterhalen dus sowieso seizoen afsluitend op minimaal plek 5 met een 4de plek alleen theoretisch nog mogelijk want Maense met 3 punten meer en een beter doelsaldo +11. Volgende week laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen LMO om 14:30uur.

Opstelling:
Hoewijk, de Hoog (K. Ouwendijk), Smit, L. Lommerse, C. Ouwendijk (Boers), Michielsen, P. Lommerse, Dekker, Pedro (Hellement), Sparreboom, Jager