VOB 1 – Overmaas 1 4-2

VOB in lastig duel uiteindelijk verdiend langs Overmaas

Met nog 3 wedstrijden op het programma en nog een kleine kans op het behalen van de na-competitie waren de mannen van Rene Noort en Jeroen van der Beek vandaag extra gebrand op een goed resultaat. Voor aanvang van de wedstrijd maakte fotograaf Patrick Steenhoek de nog altijd zo gewenste teamfoto, weliswaar niet geheel compleet maar het gaat om het idee en de herinnering. Voor sluitpost Mickey Nijman was het mogelijk zijn laatste wedstrijd voor VOB want hij gaat 2 weken genieten van een welverdiende vakantie ergens op een eilandje in Griekenland. Kleine kans dat we hem nog terug zien in de na-competitie of zou de mogelijkheid bestaan dat bij het degraderen van zijn nieuwe club HBSS naar 4de klasse, hij volgend seizoen nog wel gewoon te bewonderen blijft op sportpark Zuiderlaan.

VOB in een vertrouwde opstelling, Boers verving de afwezige Leroy Michielsen op het middelveld.
VOB was in de beginfase sterker en mocht zo waar ook de eerste kansjes noteren. In de 12de minuut was het Sparreboom die vanuit een hoekschop de bal hard en rakelings over het doel kopte. Toch was het Overmaas die in de 18de minuut op voorsprong kwam. Leon Lommerse besloot bij het uitverdedigen juist niet terug te spelen op Nijman maar de bal blind over rechts op de mogelijk vrijstaande rechtsachter Pronk te spelen. Dit was helaas niet het geval want bal kon worden opgepikt door één van de Overmaas aanvallers en die waren in tegenstoot zeer effectief want zij scoorden direct de 0 – 1, tegen de verhoudingen in. VOB probeerde haar rug te rechten en bleven op dezelfde voet verder gaan. Michael Jager was telkens weer een ware plaag voor zijn directe tegenstander. In de 27ste minuut was het Jager die op links werd weggestuurd en een puntgave voorzet op de vrijstaande Pascal Lommerse bij de 2de paal afleverde, Pascal vond met zijn volley in 1ste instantie nog de keeper op zijn weg maar uit de rebound kon Sparreboom wel snoeihard binnenschieten. 1-1. VOB kon niet lang nagenieten want binnen 5 minuten lag de bal na een hoekschop en verkeerd uitverdedigen via een scrimmage al weer achter doelman Nijman. 1-2, dit was tevens de ruststand.

In de rust een nieuw strijdplan besproken, rechtsachter Pronk werd vervangen door Stephen Hellement voor meer aanvallende intenties. Leon Lommerse op zijn beurt van centraal naar de back positie die daardoor in zijn kracht kan opstomen over de rechterflank. Boers zakte een linie en nam de positie van Leon over. Hellement maakte zijn opwachting op de nr 10 positie. Ik weet niet of het aan aan deze omzetting lag maar het was wel VOB met de constante druk naar voren die Overmaas meteen in begin van 2de helft het vuur aan de schenen lag. Binnen 5 minuten was het raak, het was na een mooie aanval via Hoogeveen en Hellement laatstgenoemde die de gelijkmaker binnenschoot, 2-2. In 52ste minuut kreeg centrale verdediger Overmaas na een vermeende opzettelijke handsbal bij een goede actie van Hoogeveen zijn 2de gele kaart en dus rood gepresenteerd. VOB zou nu graag het veldoverwicht willen omzetten in een voorsprong. Zo gezegd zo gedaan, binnen 10 minuten had VOB haar 1-2 achterstand omgebogen naar een 3-2 voorsprong. Het was Jager op de linkerflank met een goede voorzet op het hoofd van Sparreboom die zijn bal op de lat zag belanden, uit de rebound was het nu Pascal Lommerse die met een knappe omhaal de 3-2 binnenschoot.

Het vermelden waard was ook dat Jordy Dekker mogelijk vrijdagavond iets te diep in het glaasje had gekeken maar zich vooral in de 2de helft telkens weer onderscheidde met goede onderscheppingen en knappe explosieve rushes zoals alleen hij dat kan. Hij heeft hierdoor ook de nodige tikken te verwerken gekregen maar dat deerde hem gelukkig niet. Kim Ouwendijk kwam halverwege 2de helft in het veld voor de verder ongelukkig spelende Davy de Hoog. 20 minuten voor tijd kon Jager worden weggestoken via een knappe steekbal van Pascal Lommerse. Voor Jager een koud kunstje, hij omspeelde de keeper en schoof de bal zo in het lege doel, 4-2. Hoogeveen werd in slotfase nog gewisseld door Alex Koelhof. Koelhof die met zijn onbegrepen (later veelbesproken) vrije trap niets kon veranderen aan de eindstand. Samenvattend een collectieve teamprestatie onder aanvoering van onze rots in de branding Jordy Smit, zekerheidje in het goal Mickey Nijman en multi inzetbare Kevin Boers. Verder een scheidsrechter die moeite had om het spel van dichtbij te volgen en daardoor ook niet alles bij het juiste eind had, met soms wat onnodige opstootjes als gevolg.

Overall een verdiende overwinning voor VOB die mogelijk wat hoger had moeten uitvallen. Door het onverwachte verlies van Maense thuis tegen PPSC heeft VOB nog maar 3 punten achterstand op nummer 4 Maense. Moet wel gezegd worden dat VOB een beduidend minder doelsaldo heeft maar in het voetbal is alles mogelijk dat heeft zich wel laten zien in het mondiale voetbal van vorige week dinsdag en woensdag. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen VFC.

Opstelling:


Nijman, Pronk (Hellement), L. Lommerse, Smit, de Hoog (Ouwendijk), Boers, Dekker, P. Lommerse, Hoogeveen (Koelhof), Sparreboom, Jager